KINDEROPVANG TEAMBUILDING

Teambuilding Kinderopvang Kantoor

DE KRACHT VAN EEN DIVERS TEAM (MBTI)

Vaak zie je dat de mensen die op de ondersteunende afdelingen werken een afstand voelen tot de groepen. Ook voelen ze zich niet echt onderdeel van het kantoor team, omdat iedereen zo in haar eigen eilandje werkt. Zonde, want ook al heb je misschien inhoudelijk niet zoveel met elkaar te maken, toch kunnen we veel aan onze teamleden hebben. Deze positieve kinderopvang teambuilding sessie is ideaal als eerste workshop samen waarbij de nadruk ligt op de kracht van het team (her)ontdekken. De sessie is opgedeeld in twee delen.

DEEL 1 WAT VERBINDT ONS ALS TEAM?

Eerst verkennen we de WAAROM van het kantoor. Wat is nu jullie bijdrage aan de organisatie? WAAROM zijn jullie zo belangrijk? En wat verbindt jullie hierin? Ook zoomen we in op de verschillende rollen en verantwoordelijkheden en bekijken we waar jullie elkaar als collega's kunnen helpen (ook al is de inhoud niet jullie expertise).

DEEL 2 WAT ZIJN JULLIE KRACHTEN ALS TEAM?

Het tweede gedeelte gaat juist over jullie persoonlijkheden en wat de krachten zijn van al die persoonlijkheden in 1 team. Iedereen doet vooraf een MBTI test (persoonlijkheidstest) waarbij je je eigen rapport krijgt. In de sessie zelf zoomen we in op de overeenkomst en ook verschillen tussen mensen en hoe je daar mee om kunt gaan. Ook leer je dat het altijd begint bij je eigen behoeften verwoorden. Samen kijken we daarna naar jullie teamsamenstelling. Wat valt op? Welke krachten hebben jullie als team? En welke valkuilen?

SAMENWERKING MET LOCATIES VERSTERKEN

Afsluitend kijken we naar jullie rol ten opzichte van de locaties. Hoe kunnen jullie je krachten inzetten richting de locaties? Wie willen jullie zijn voor het grotere geheel?

RESULTAAT

 • Inzicht in jezelf, je rol en het gedrag van anderen
 • Bewustzijn van krachten collega's en mogelijkheden tot samenwerking
 • Veel positieve energie
 • Focus voor het team waar ze aan kunnen werken
 • Een opening naar betere communicatie & vertrouwen onderling
Kinderopvang_teambuilding

PRAKTISCHE INFO

 • Duur: een dagdeel
 • Bij jullie op locatie
 • Inclusief MBTI persoonlijkheidstesten
 • Inhoud sessie en prijs in overleg (afhankelijk van behoefte en grootte groep)

  Interesse of vragen? Stuur me een mailtje en dan bekijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen.

REACTIES NA DE KINDEROPVANG TEAMBUILDING SESSIE

Ik dacht dat we niet echt een team waren omdat we elkaar in het werk niet echt nodig hebben. Deze sessie heeft me doen inzien dat dat niet waar is. Ik kan juist veel van mijn collega's leren en ze om hulp vragen als bijvoorbeeld Excel niet werkt zoals ik wil. Daarnaast hebben we allemaal hetzelfde doel: zorgen dat de organisatie goed loopt zodat de PM'ers zoveel mogelijk hun aandacht op de kinderen kunnen richten. Dat gevoel van een gezamenlijke bijdrage leveren, daar word ik blij van."

"Ik was vantevoren best sceptisch over die persoonlijkheidstest. Ik hou niet zo van die hokjes. Maar door de manier waarop Kim het uitlegde en juist veel ruimte gaf, vond ik het een hele interessante sessie. Ik heb geleerd dat elk type haar unieke waarde heeft in het grotere geheel, dat mijn introversie er mag zijn en ik moet leren om mijn eigen behoeften te verwoorden. Kim gaf daar hele handige tips in mee die ik zeker ga gebruiken." 

“ Inmiddels is het al weer een paar weken na de teambuilding sessie met Kim en nog steeds praten we er hier op kantoor over. We zoeken naar de overeenkomsten en helpen elkaar bij onze eigen valkuilen. Door dit in de sessie met elkaar te hebben besproken, merk ik dat we als team veel opener naar elkaar zijn geworden. Heel fijn!"

STUUR EEN BERICHT

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.